Cursurile au fost propuse de Asociaţia Română pentru Studiul Durerii, după modelul "ªcolii durerii", un program educativ similar dezvoltat cu sprijinul Zentiva în Republica Slovacă – şi sunt însoţite de exemple practice şi de prezentări ale variantelor moderne de tratament folosite în managementul durerii în România.
Compania Zentiva a devenit unul dintre principalii parteneri ai medicilor din România, oferind un portofoliu complet pentru tratamentul durerii, indiferent de caracter (acut sau cronic), sau cauză (inflamatorie sau neinflamatorie), prin intermediul celor mai eficiente şi mai cunoscute medicamente analgezice de pe piaţa farmaceutică locală.
"Durerea este o senzaţie care, invariabil, provoacă mult disconfort fizic şi psihic. Însă, noi suntem de părere că prin utilizarea unor tratamente moderne poate fi tratată cu zâmbetul pe buze", a declarat Mariana Wencz, Country Manager Zentiva S.A.
Primul modul, programat pentru perioada 3 iunie-9 iulie, a cuprins 14 evenimente organizate în cele mai importante oraşe ale ţării: Bucureşti, Iaşi, Cluj, Oradea, Timişoara, Constanţa, Braşov, Brăila, Craiova, Ploieşti, Piteşti, Deva, Târgu Mureş. Prezentările au fost susţinute de specialişti renumiţi în domeniu.
La această serie de evenimente au participat peste 3 300 de medici de familie, ceea ce înseamnă mai mult de 25% din totalul medicilor de familie din întreaga ţară. Având în vedere impactul acestui program, Zentiva intenţionează să sprijine continuarea programului în toamna acestui an.
"Suntem de părere că, prin astfel de programe organizate în parteneriat, atât cu instituţiile de asistenţă medicală publice, cât şi cu organizaţiile profesionale, vom reuşi să contribuim semnificativ la dezvoltarea sistemului de asistenţă primară din România, pentru a creşte, astfel, calitatea vieţii românilor", a adăugat Mariana Wencz.
Asociaţia pentru Studiul Durerii a fost fondată în 1991 şi este formată din medici de diverse specialităţi, din psihologi şi din cercetători implicaţi în viaţa medicală. (Rompres)