"Acţiunea Comisiei Europene confirmă semnalul de alarmă pe care Asociaţia Reţelelor de Farmacii l-a tras imediat ce proiectul Legii farmaciei promovat de Ministerul Sănătăţii a fost făcut public în toamna anului trecut. Aşa cum am spus şi atunci, propunerea în forma iniţială încălca drepturi fundamentale garantate de Constituţia României, cum este dreptul la proprietate. Mai mult decât atât, nu garanta în nici un fel servicii mai bune sau o eficientizare a fondurilor sănătăţii. Susţinem în continuare necesitatea unei Legi a farmaciei în România care să ţină cont, în primul rând, de nevoile pacienţilor, dar care să fie şi în concordanţă cu mecanismele reale ale unei pieţe concurenţiale," a declarat Simona Duran, secretar general al Asociaţiei Reţelelor de Farmacii din România.
Ea a adăugat că "în acest sens, considerăm că noul proiect de Lege a farmaciei iniţiat de un grup larg de parlamentari liberali, şi care se află în dezbaterea parlamentului, este mult mai aproape de principiile europene şi sperăm să fie adoptat cel mai târziu în toamna acestui an."
Proiectul de Lege a farmaciei, care ar fi trebuit să facă parte din pachetul legislativ privind reforma în sănătate, promovat de ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, nu a fost inclus în pachet întrucât a generat vii dispute cu privire la propietatea asupra farmaciei.Ca urmare, ministrul sănătăţii a transmis proiectul la Bruxelles, pentru a obţine un punct de vedere. (Rompres)