Astfel s-a ajuns la concluzia că homosexualitatea nu are o legătură cu procesul de socializare sau cu mediul în care creşte un copil.
"Aceste rezultate indică existenţa unei cauze de origine prenatală a orientării sexuale ulterioare pentru bărbaţi în sensul în care naşterea fraţilor mai mari creează probabil o „memorie maternă” pentru perioadele de gestaţie a unor fetuşi de sex masculin" susţine Bogaert într-un comunicat. Corpul unei femei poate percepe un fetus ca pe un corp străin, iar astfel răspunsul său imunitar la sarcini repetate cu fetuşi de sex masculin poate fi din ce în ce mai puternic, a mai adăugat el explicând că incidenţa homosexualităţii este mai mare la bărbaţii proveniţi din familii cu mai mulţi fraţi mai mari.
"În cazul în care teoria bazată pe imunitatea mamei este corectă, legătura dintre reacţia imunitară a mamei şi viitoarea orientare sexuală a fetusului ar putea fi probabil rezultatul acţiunii unor anticorpi „anti-bărbaţi” creaţi de corpul mamei care acţionează asupra zonei din creierul fetusului în care urmează să se facă diferenţierile sexuale", a mai sugerat el. (Rompres)