Directorul executiv al ASP Dolj, prof. dr. Dan Gabriel Mogoş, a declarat că, potrivit noilor norme, pe de-o parte directorii medicali sunt plătiţi după funcţia de bază, având dreptul să-şi desfăşoare activitatea medicală. Pe de altă parte, însă nu se ştie dacă în cazul în care îşi desfăşoară această activitate în cabinetele medicale particulare proprii, este sau nu vorba de incompatibilitate, situaţie care trebuie lămurită de minister.
"Dacă Ministerul Sănătăţii va stabili că există incompatibilitate între funcţiile de conducere şi calitatea de proprietar de cabinet medical privat, medicii vor renunţa la funcţii, pentru că am discutat şi mi-au spus că nu vor putea să renunţe pentru funcţie la o afacere în care au investit", a precizat Mogoş.
În cazul în care Ministerul Sănătăţii va stabili că medicii sunt incompatibili, atunci trebuie eliberaţi din funcţie toţi membrii comitetului director abia numiţi prin ordin al ministrului sănătăţii, urmând ca ministrul să emită un nou ordin de numire pentru comitete directoare din care să facă parte directori medicali compatibili.
Noua lege a spitalelor, care va intra în vigoare pe 28 iunie a determinat-o pe dr. Cristina Calangiu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, să renunţe la funcţia de consilier judeţean ales pe listele PNL. Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi cu medicul Corneliu Sabetay, şeful Secţiei de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, care este şi consilier judeţean PSD.
De menţionat că, potrivit noii legi, ar putea fi incompatibili prof. dr. Doina Cârstea, director medical la Spitalul Municipal "Filantropia" Craiova, prof. dr. Marian Bistriceanu, şeful Clinicii de endocrinologie de la Spitalul de Urgenţă Craiova, conf. dr. Maria Moţa, şefa Clinicii de Diabet, Boli de Nutriţie de la Spitalul de Urgenţă Craiova, prof. dr. Tudorel Ciurea, şeful Clinicii de Gastroenterologie de la Spitalul de Urgenţă Craiova. (Rompres)