Modificarea vârstei de pensie, se spune în continuare, este împotriva evoluţiei normale impuse de normele europene, cu atât mai mult cu cât chiar prevederile legale din România stipulează că, până în anul 2015, vârsta de pensionare pentru toţi cetăţenii va creşte până la 65 ani, conform recomandărilor Uniunii Europene (UE).
În opinia CMR prelungirea activităţii doar pentru unii medici, pe baza unor aprobări, goleşte de conţinut legea, introduce subiectivismul şi determină un comportament obedient şi oportunist în rândul membrilor corpului medical.
Reprezentanţii CMR se arată preocupaţi de impactul pe care această măsură intempestivă îl va avea asupra medicilor, care "sunt aruncaţi în incertitudine privind programul lor de viaţă şi sunt lăsaţi la cheremul comportamentului subiectiv al administratorilor sistemului".
Consiliul CMR îi cere primului-ministru revenirea la Legea 221/2005, lege care a fost făcută în concordanţă cu cerinţele UE şi potrivit căreia vârsta de pensionare la medici a fost stabilită la 65 ani, atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei.
Consiliul Naţional al CMR solicită primului-ministru să iniţieze o ordonanţă de urgenţă prin care să se revină "la situaţia normală" în ceea ce priveşte vârsta de pensionare.
Reprezentanţii CMR îi mai cer premierului până la emiterea ordonanţei prorogarea aplicării art. 385 al legii 95/2006 cu un an, timp în care, prin dezbateri publice, să se ajungă "la soluţia raţională şi benefică pentru sistemul sanitar" (Rompres).