Această metodă Vitanoua se adresează fumătorilor care doresc să renunţe la ţigări, fumătorilor care au încercat şi alte metode de renunţare la fumat şi nu au avut succes până acum.
După succesul de mai mulţi ani al biorezonanţei în 44 de ţări ale lumii, acum această metodă Vitanoua a fost introdusă şi în România.
Fumatul este un viciu frecvent în România, este din păcate un subiect trist şi la ordinea zilei peste tot în lume. Conform statisticilor, în România, numărul fumătorilor creşte alarmant, depăşind opt milioane de persoane. Este şi mai grav faptul că fumătorii devin sclavii acestui viciu şi de la o vârstă din ce în ce mai fragedă, a subliniat secretarul de stat Szekely Ervin din Ministerul Sănătăţii, care a subliniat că MS susţine orice metodă menită să ducă la reducerea numărului persoanelor care fumează. În ceea ce priveşte metoda, biorezonanţa este una din marile promisiuni ale ştiinţei medicale, deoarece prin influenţa pe care o exercită asupra proceselor fundamentale ale organismului declanşează şi stimulează autoregenerarea acestuia, a subliniat dr. Aeneliese Bauer. Ea a spus că marele său avantaj este că, prin modul de acţiune, domeniul său de utilizare este multilateral şi nu are efecte secundare. Îi reaminteşte doar organismului ceea ce în perioada sintezei sale el ştia deja.
Nicotina ajunsă în organism prin fumat se asimilează în 48 de ore de la fumarea unei ţigări, iar dacă în acest răstimp se şterg modelele de vibraţii caracteristice nicotinei din receptori există şanse foarte mari la contracararea adicţiei, a explicat dr. Bauer. În cele mai multe din cazuri, chiar şi un singur tratament are efect şi este îndeajuns. Întreaga procedură necesită o oră, se desfăşoară în stare de linişte, în poziţie orizontală, iar pacientul, bineînţeles, nu simte nici o durere sau vreun fenomen neplăcut. Există o singură cerinţă post-tratament care poate părea neobişnuită la prima vedere însă pe care pacientul trebuie să o îndeplinească şi anume ingestia continuă intensivă de lichide după tratament. Această administrare de lichide este necesară pentru ca nicotina eliberată din legăturile sale să poată fi eliminată din organism numai pe cale renală, iar în vederea stimulării activităţii rinichilor este indispensabilă ingestia unei cantităţi importante de lichid. Din acest motiv pacienţii trebuie să bea regulat, la fiecare jumătate de oră, câte un pahar de apă, ceai, suc de fructe sau altele. Din experienţa clinică, s-a constatat că aceasta reprezintă cheia succesului terapiei. Consumarea a aproximativ şapte litri de lichid este utilă şi sănătoasă. Cercetările au demonstrat că o mare parte din populaţie trăieşte în mod constant într-o stare de uşoară deshidratare care poate furniza un mediu propice dezvoltării multor boli.
În legătură cu o eventuală îngrăşare după lăsarea de fumat aceasta poate fi uşor prevenită printr-o alimentaţie corespunzătoare, însoţită şi de practicarea sportului.
Dr. Bauer a spus că există şi pacienţi, dar mai rar, care nu pot renunţa la fumat. Insuccesul se datorează în marea majoritate ingestiei în cantitate necorespunzătoare de lichide, precum şi datorită altor factori cum ar fi cei de stres, probleme psihice. În aceste cazuri sprijinul familiei şi al prietenilor este necesar. (Rompres)