În opinia dr. Bontaş, pentru atragerea şi menţinerea în judeţul Botoşani a medicilor de toate specialităţile, pe lângă demersurile efectuate de DSP, este foarte important ca şi administraţia şi comunitatea locală să găsească modalităţi de cointeresare a specialiştilor în alegerea acestei zone pentru desfăşurarea activităţii.
"Personal, la timpul respectiv, am preferat municipiul Botoşani vizavi de Rădăuţi Bucovina, fiindcă oraşul are teatru dramatic, filarmonică, teatru de marionete şi avea, de asemenea, mai multe cinematografe decât acum", a afirmat Rodica Bontaş.
"Cu toate că DSP Botoşani publică de mai mulţi ani posturile libere existente în spitalele şi ambulatoriile reţelei sanitare botoşănene, medicii nu se simt ispitiţi, deficitul de specialişti continuând să fie cronic în acest judeţ", a conchis şeful DSP.
Rezidenţiatul pe post de "tip B" presupune încheierea de contracte de muncă pe durată nedeterminată, iar după terminarea pregătirii, specialiştii vor avea obligaţia să lucreze în unitatea respectivă cel puţin un număr egal de ani cu cei în care s-au pregătit, adică 5 ani. (Rompres)