Ministrul a precizat că prin reforma în sănătate pe care o promovează urmăreşte să schimbe sistemul de salarizare a medicilor şi a cadrelor medicale, dar şi să atragă fonduri cât mai mari pentru ameliorarea stării de sănătate a populaţiei.
"De anul viitor încercăm să schimbăm sistemul de salarizare a medicilor, deoarece cred că nedreptăţile care s-au făcut între anumite categorii sociale nu pot să continue", a subliniat oficialul.
Acesta a arătat că pachetul legislativ privind reforma în sănătate este un ansamblu de măsuri necesar pentru ca în următorii 2-3 ani reforma sistemului sanitar să fie simţită mai mult, în acest sens, urmând să se investească în infrastructură.
"Am reuşit să obţin declararea sănătăţii drept prioritate naţională şi am reuşit să conving guvernul să promoveze un program de investiţii de 1,6 miliarde de euro, o sumă ce nu s-a mai alocat pentru sănătate din 1978", a precizat Eugen Nicolăescu.
Oficialul a mai afirmat că prin introducerea acestui pachet vrea să atingă două obiective şi anume: o politică de sănătate publică numai în favoarea cetăţenilor României şi, respectiv, reforma sănătăţii să fie şi în favoarea personalului medical.
Declaraţiile au fost făcute în cadrul festivităţii de acordare a diplomelor de onoare pentru aproape 100 de medici pensionari, eveniment organizat de Direcţia de Sănătate Publică Mureş, cu ocazia Zilei Internaţionale a Sănătăţii. (Rompres)