În acelaşi timp, 70% dintre medicii care au luat parte la studiu cred că pacienţii lor şi familiile acestora trebuie să ştie mai multe despre tratamentul anti-angiogenezic, pentru că acesta marchează începutul unei noi ere în tratamentele împotriva cancerului.
Conform studiului, nouă din zece bolnavi de cancer din Europa nu au auzit niciodată de noua descoperire în tratamentul cancerului cunoscută sub numele de anti-angiogeneză.
La studiu au participat 500 de medici şi pacienţi bolnavi de cancer din Marea Britanie, Franţa, Spania, Italia şi
Toţi pacienţii cu stadii avansate de cancer aflaţi sub tratament anti-angiogenezic sunt optimişti cu privire la potenţialele beneficii. 60% dintre ei se asteaptă că noile descoperiri terapeutice să transforme cancerul dintr-o boală acută într-una cronică, în următorii trei până la cinci ani.
Pe de altă parte, 70% dintre medici nu sunt mulţumiţi de medicamentele citostatice tradiţionale şi apreciază că utilizarea pe scară mai largă a terapiei anti-angiogenezice va duce la transformarea cancerului într-o boală cronică, cu care pacienţii pot trăi.
Majoritatea pacienţilor chestionaţi doresc ca regimurile curente de tratament să îi ajute să trăiască mai mult, fără însă a le compromite atât de puternic calitatea vieţii.
"Intrăm acum într-o nouă eră în tratamentul cancerului, prin apariţia unor noi terapii şi este important ca pacienţii şi medicii să înţeleagă potenţialul pe care aceste medicamente îl au în prelungirea supravieţuirii", a declarat prof. Nick Thatcher, oncolog la Universitatea din
Un raport publicat în luna octombrie 2005 de Karolinska Institutet, în colaborare cu