Pe de altă parte Paveliu crede că Nicolăescu "dă tot ce este mai bun în el" pentru a face o schimbare în bine în sistemul sanitar. În opinia sa, faptul că ministrul liberal nu s-a consultat nici măcar cu specialiştii din partidele aflate la putere nu este o dovadă de "rea intenţie", ci, probabil, în mod paradoxal, o cauză a faptului că nu este medic.
Această evitare a unei dezbateri, a adăugat Paveliu, l-a privat pe Nicolăescu de posibilitatea de a afla nişte puncte de vedere divergente faţă de textul legii. "Nu înseamnă că noi avem dreptate sau că ministrul greşeşte, ci, pur şi simplu, sunt abordări care pot preveni stări conflictuale", a spus deputatul.
Printre prevederile proiectului criticate de Paveliu se numără interdicţia adresată şefilor de secţie de a lucra în cabinete private sau de a deţine orice altă funcţie, înlocuirea a sute de membri ai colegiilor profesionale care au îndeplinit două mandate în organele de conducere, precum şi posibilitatea a de a privatiza, prin ordin al ministrului, secţii de spital care se află, de fapt, în proprietatea comunităţilor locale.
Paveliu apreciază, de asemenea, că pachetul de legi stabileşte incompatibilităţi extreme, precum cele adresate consiliilor consultative din spitale, care, practic, lasă posibilitatea doar pensionarilor sau studenţilor să facă parte din astfel de organisme.
Deputatul liberal a menţionat că va trimite o scrisoare liderilor partidelor politice din arcul guvernamental pentru a le atrage atenţia că există nişte "deficienţe de ordin tehnic" în pachetul de legi. Acestea ar putea avea un impact negativ, care încă poate fi prevenit, a apreciat Paveliu.
Sorin Paveliu a declarat că va susţine asumarea răspunderii Guvernului pentru pachetul legislativ referitor la sănătate, chiar dacă acesta nu va fi modificat.
"Votarea unei moţiuni de cenzură împotriva propriului Guvern este un gest politic complet diferit de exprimare a poziţiei personale faţă de aspecte ale reformei în sănătate", a ţinut să precizeze, însă, deputatul.
În opinia lui Paveliu, legea privind reforma sistemului sanitar ar trebui transformată într-un Cod sanitar. În acest mod, s-ar ocoli criticile opoziţiei privind preluarea unor legi promovate de PSD ca fiind legi ale reformei Alianţei D.A. PNL-PD, crede deputatul.(Rompres)