Prof. univ. dr. Maria Moța, medic primar specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice a declarat în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Conferinței Anuale de Aterotromboză, că nu există o situație de ultimă oră în ceea ce privește numărul de pacienți cu diabet, informează AGERPRES.
"Dorim toți registru național pentru diabet. Cam de 15 ani, făcând parte și din comisiile de la minister, pe o perioadă lungă de timp, până în urmă cu doi ani, am făcut tot ce era posibil pentru un registru la nivel național.
Când ne apropiam de finalizare, apărea ceva. Eu am convingerea că nu se dorește un registru la nivel național. Care este exact motivul, nu aș putea să vă spun, probabil pentru a nu se vedea că numărul de pacienți este extrem de mare, că este nevoie de fonduri și de personal, poate pentru acest lucru, poate pentru faptul că este greu să secretizezi datele și un număr tot mai mare de pacienți nu vrea să se știe că suferă de această boală. De fapt, sunt și niște reglementări foarte dure referitoare la secretizarea datelor. Ideea unui registru național mi se pare tot mai îndepărtată. Eu nu cred că se va realiza, însă majoritatea județelor au registre județene", a explicat Moța.
Continuarea articolului pe Agerpres.
Sursa: AGERPRES