Președintele Societății Române de Hemato-Oncologie Pediatrică, conf. dr. Monica Dragomir, șeful Secției de oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic București, a declarat că în România nu există medici oncologi pediatri tineri, în prezent existând doar 29 de specialiști în funcție, din care o parte în pragul pensionării, informează AGERPRES.
"Nu s-au creat specialiști de mai mult de zece ani. Supra-specializarea hematologie și oncologie pediatrică a fost desființată cu mai mult de zece ani în urmă.
A fost reînființată, pe hârtie, în 2012, iar anul trecut a fost aprobată de către Ministerul Sănătății, conform standardelor europene, dar din 2 februarie 2015 până acum nu am reușit să găsim modalitatea de a aplica (...) din simplul motiv că ea durează doi ani, este cu scoatere din producție, perioadă în care candidații ar trebui să-și plătească și cursurile și să se și întrețină", a precizat conf. dr. Monica Dragomir, în cadrul conferinței "Asistența copilului cu cancer în România — progrese și provocări", organizată în contextul Zilei internaționale a copilului cu cancer.
Ea atras atenția și asupra lipsei asistentelor din secțiile și compartimentele de oncologie pediatrică, în condițiile în care activitatea medicală depusă este similară secțiilor de terapie intensivă, iar personalul se confruntă cu stres psihologic și un volum mare de muncă.
Continuarea articolului pe Agerpres.
Sursa: AGERPRES