Cancerul poate fi depistat încă din primele stadii cu ajutorul unei metode minim invazive ce are la bază analize de sânge, informează AGERPRES.
Potrivit profesorului Huseyin Baloglu, medic patolog în cadrul Anadolu Medical Center, unde este implementată această tehnologie, analiza celulelor tumorale circulante este o metodă eficientă, minim invazivă, care, spre deosebire de investigațiile PET/CT/RMN, permite depistarea celulelor canceroase și identificarea numărului și tipului acestora în stadiul incipient.
Metoda inovatoare de depistare a cancerului constă într-un simplu test de sânge și joacă o contribuție majoră în diagnosticarea precoce și procesul de tratament personalizat. O astfel de analiză costă 800 de euro.
"Sunt utilizați în depistarea cancerului parametri precum dimensiunea tumorii și extinderea la ganglioni limfatici regionali sau organe. De acum încolo însă, datorită noii tehnologii CTC, va fi posibil să detectăm tumoarea cât încă este de mici dimensiuni", a declarat, într-o conferință de presă, medicul.
El a explicat că studiile arată că celulele canceroase pot trece în sânge chiar și atunci când tumoarea este de mici dimensiuni. Astfel, noua tehnologie poate izola aceste celule, împiedică trecerea lor în sânge și le identifică.
Continuarea articolului pe Agerpres.
Sursa: AGERPRES