Nutriționistul Lygia Alexandrescu susține că din cauza faptului că fumul rezultat din arderea țigaretelor conține peste 4.000 de compuși, dintre care 60 cancerigeni, este esențial ca dieta fumătorului să conțină antioxidanți - vitaminele C și E, informează AGERPRES.
"Consecințele fumatului asupra sănătății femeii pot fi extrem de grave: cancerul pulmonar, cancerul de esofag, faringe, laringe, cancerul bucal, cancerul de sân, cancerul uterin, dezechilibre hormonale, amenoree, dismenoree, osteoporoză, malformații congenitale. (...)
S-a demonstrat clinic faptul că majoritatea populației fumătoare consumă alimente care conțin prea puțină vitamina E și B6, iar în mod special femeile care fumează nu au un aport suficient de acid folic, fier, calciu și zinc și de aceea este foarte important ca în dieta femeii care fumează să se regăsească aceste substanțe protectoare, fie sub formă de alimente, fie sub formă de suplimente", a afirmat nutriționistul Lygia Alexandrescu.
Cum îți cureți plămânii în mod natural
Potrivit acesteia, un element esențial în dieta zilnică a fumătorului trebuie să fie antioxidanții: vitaminele C și E.
Continuarea articolului pe Agerpres.
Sursa: AGERPRES