Potrivit neurologilor și psihiatrilor reuniți la Berlin pentru a revizui orientările medicale referitoare la tratamentul demenței, deși cele mai multe medicamente împotriva acestei boli sunt ineficiente, câteva dintre acestea sunt utile într-o oarecare măsură, informează AGERPRES.
De exemplu, inhibitorii acetilcolinesterazei ar putea stimula capacitatea pacienților de a desfășura activitățile de zi cu zi, au spus experții în timpul prezentării orientărilor revizuite.
De asemenea, ei au declarat că speră ca tratamentele ar putea încetini sau chiar preveni dezvoltarea bolii Alzheimer — cea mai comuna cauză a demenței — precum și alte forme ale funcției cognitive aflate în declin.
"Sunt tot mai multe dovezi că demența Alzheimer nu este doar o chestiune de soartă, a remarcat dr. Frank Jessen, director al Departamentului de Psihiatrie și Psihoterapie de la Spitalul Universitar din Koln. 'Există, probabil, căi de a reduce riscul de a dezvolta o asemenea tulburare. Regula de aur este: ceea ce ajută inima, ajută, de asemenea, creierul", a declarat specialistul.
Tensiunea arterială mare, diabetul zaharat, fumatul și excesul de greutate cresc riscurile de a apariție a demenței, spun experții. Exercițiile fizice și viața socială activă pot ajuta la încetinirea dezvoltării simptomelor, care pot include pierderea de memorie, dificultăți în planificare și organizare, dezorientare și modificări de personalitate.
Continuarea articolului pe Agerpres.
Sursa: AGERPRES