Nutriționistul Lygia Alexandrescu afirmă că trebuie acordată atenție procesului de combinare al alimentelor cu medicamente, deoarece de cele mai multe ori, această interacțiune este în detrimentul acțiunii terapeutice medicamentoase, informează AGERPRES.
în plus, există concepția generală conform căreia ce-i natural nu dăunează.
"În nenumărate cazuri alimentele și plantele terapeutice interacționează cu medicația și consecințele pot fi severe. Acest lucru se întâmplă deoarece alimentele și plantele pot altera felul în care organismul metabolizează medicamentele", afirmă nutriționistul Lygia Alexandrescu.
Potrivit acesteia, alcoolul este o substanță care interacționează practic cu toate medicamentele, în special cu medicația antidepresivă și cu antibioticele.
De asemenea, acțiunea medicamentelor anticoagulante poate fi influențată de consumul excesiv de spanac, broccoli, legume cu frunze verzi care conțin vitamina K, care favorizează coagularea sângelui.
"Excesul de fibre alimentare poate afecta absorbția medicamentelor analgezice (calmante ale durerii — acetaminofen) și a medicației cardiace (digoxina). Usturoiul are acțiune anti-hipertensivă și asociat (în exces) cu medicația pentru tratarea hipertensiunii arteriale poate conduce la hipotensiune severă", susține nutriționistul.
Continuarea articolului pe Agerpres.
Sursa: AGERPRES