Consiliul olandez pentru sănătate a emis o nouă directivă care vizează o alimentație sănătoasă, în care apare menționat și faptul că preparea cafelei la filtru este mai sănătoasă decât cea pregătită la ibric, informează AGERPRES.
Boabele de cafea conțin diterpene, substanțe organice din care principalele sunt cafestolul și kahweolul. Unele studii au arătat că aceste substanțe duc la creșterea ușoară a colesterolului rău (LDL) din sânge.
Pregătirea cafelei cu un filtru de hârtie reține aceste elemente, băutura rămânând aproape fără ele, relatează passionsante.be.
În cafetiera cu filtru de hârtie sau în aparatele cu capsule, cafestolul și kahweolul dispar aproape complet, așa încât efectul asupra colesterolului este nesemnificativ. Același lucru este valabil și în cazul cafelei solubile (ness) sau a celei obținute din concentrat lichid (la automatele de cafea).
Continuarea articolului pe Agerpres.
Sursa: AGERPRES