Potrivit noului ghid dietetic publicat de guvernul federal, americanii ar trebui să reducă aportul de sare, grăsimi și zahăr, fiind stabilite pentru prima dată și limitele specifice pentru anumite produse alimentare, informează AGERPRES.
Astfel, ghidul recomandă ca adulții să consume mai puțin de 10% din caloriile zilnice din adaosul de zahăr în produse alimentare preparate și în sucuri. Aceștia ar trebui să limiteze, de asemenea, la mai puțin de 10% consumul de grăsimi saturate, potrivit documentului elaborat de United States Department of Agriculture (USDA) și US Department of Health and Human Services (HHS).
Se estimează că americanii consumă acum, în medie, 13% dintre calorii din adaos de zahăr.
Consumul de sare nu ar trebui să depășească 2300 de miligrame pe zi, iar americanii ar trebui să mănânce mai puțină carne roșie și prelucrată și să opteze pentru fructe și legume.
Acest ghid alimentar, care este publicat o dată la cinci ani, reflectă în mare măsură recomandările făcute la începutul anului 2015 de către un grup de experți independenți numiți de guvern și care au făcut obiectul unui protest al companiilor agroalimentare precum Coca-Cola.
Cum asociem alimentatia echilibrata cu un stil de viata sanatos
Acest document este publicat în timp ce administrația președintelui Barack Obama încearcă să combată obezitatea din această țară, care afectează mai mult de o treime dintre adulți și 17% dintre copii. În total mai mult de două treimi dintre americani sunt supraponderali sau obezi.
"Protejarea sănătății americanilor trebuie să includă instrumentele necesare pentru a le permite să facă alegeri alimentare sănătoase în viața de zi cu zi", a declarat într-un comunicat Ministrul Sănătății, Sylvia Mathews Burwell.
Continuarea o puteti citi pe Agerpres.ro
Sursa: AGERPRES