Potrivit unui studiu realizat de cercetători americani, consumatorii au tendința de a mânca în exces alimente sănătoase, care sunt considerate a fi mai puțin sățioase, din teama de a nu-și satisface pe deplin foamea, informează AGERPRES.
Aceasta este concluzia unui studiu publicat în Journal of the Association for Consumer Research, care a demonstrat că alimentele sănătoase sunt adesea percepute ca fiind mai puțin hrănitoare.
Cercetători de la Universitatea din Texas (SUA) au supus mai multe grupuri de studenți unor teste diferite și au descoperit că alimentele descrise ca fiind sănătoase sunt consumate în cantitate mai mare. Rezultatele sugerează că recenta proliferare a etichetării produselor alimentare sănătoase poate contribui, în mod ironic, la epidemia de obezitate mai degrabă decât să o reducă. În mod surprinzător, chiar și consumatorii care spun că nu sunt de acord cu ideea că alimentele sănătoase sunt mai puțin hrănitoare decât alimentele nesănătoase, sunt supuși totuși acelorași prejudecăți.
Obezitatea afectează viaţa sexuală
Continuarea o puteti citi pe Agerpres.
Sursa: AGERPRES