În perioada 22-25 aprilie, se desfăşoară târgurile Rommedica şi Romenvirotec, în cadrul cărora sunt prezentate tehnologii de ultimă oră în domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului.
'Dată fiind importanţa domeniului sănătăţii pentru întreaga societate, mă bucură faptul că putem organiza o nouă ediţie Rommedica, târg care a câştigat interesul specialiştilor pe parcursul evoluţiei sale.
De asemenea, prin organizarea unei noi ediţii a Romenvirotec ne manifestăm sprijinul pentru iniţiativele şi proiectele care promovează protecţia mediului în România şi care contribuie la crearea unui mediu eco-friendly în ţara noastră. Am convingerea că aceste două evenimente expoziţionale vor facilita comunicarea şi schimbul de informaţii între specialişti', a spus Cătălin Trifu, director general al Romexpo.
La cea de-a 25-a ediţie, Rommedica va deschide dialogul între diferite discipline medicale, va oferi informaţii asupra intervenţiilor şi aparaturii de ultimă generaţie, contribuind în acelaşi timp la alinierea serviciilor medicale la standardele europene şi mondiale. Ediţia de anul acesta are un grad de internaţionalizare de 45%, fiind prezente în pavilionul C1 din centrul expoziţional Romexpo companii din Austria, Belgia, Bulgaria, China, Egipt, Estonia, Germania, Polonia, Singapore, Slovacia, Spania, Turcia, Ungaria şi România.
Expoziţia Romenvirotec se va desfăşura sub patronajul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. De asemenea, Primăria Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Mediu sunt prezente pentru al cincilea an consecutiv la Romenvirotec pentru a face cunoscute cele mai noi programe şi proiecte din domeniul protecţiei mediului.
'Romenvirotec a ajuns, iată, la cea de-a 22 ediţie, reunind, an de an, din ce în ce mai mulţi experţi din domeniu, interesaţi de cele mai noi tehnologii, echipamente şi servicii. Participarea acestora, dar şi cea a publicului, din ce în ce mai numeros, demonstrează că societatea românească a început să conştientizeze importanţa protecţiei mediului, indispensabilă pentru o dezvoltare durabilă a României', a declarat Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
Produsele şi serviciile expuse în Pavilionul C2 acoperă sectoarele tematice ale expoziţiei, incluzând deşeuri biodegradabile ce pot fi valorificate prin obţinerea de biogaz, staţii de tratare şi epurare a apelor, modalităţi de reconstrucţie ecologică a terenurilor infestate, preluare şi transport al deşeurilor periculoase. De asemenea, vor fi expuse produse necesare în menţinerea curată a spaţiilor publice. Pe lângă pubele şi containere, vizitatorii vor putea vedea măturători electrice cu nivel zero pentru dioxid de carbon(CO2) şi alte emisii, precum şi aspiratoare urbane autopropulsate cu transmisie electrică.
Programul de vizitare este, în perioada 22 - 24 aprilie 2015, în intervalul orar 10,00-18,00, iar în data de 25 aprilie, între orele 10,00-16,00. Preţul unui bilet de acces este de 10 lei.
Sursa: AGERPRES