Direcţia de Sănătate Publică se confruntă cu o criză de vaccin, fapt ce face ca medicii de familie din judeţ să nu poată vaccina bebeluşii împotriva unor boli ca difteria, tetanosul, hepatita B sau poliomielita.
Reprezentanţii acestei instituţii au declarat că nu există la acest moment o evidenţă clară a copiilor care nu au fost vaccinaţi, deoarece datele trebuie adunate de la medicii de familie din judeţ.
'Eu nu pot spune cu exactitate câţi copii nu au fost vaccinaţi, ceea ce vă pot spune este că Ministerul Sănătăţii repartizează aceste doze de vaccin în toate judeţele. Noi am făcut solicitări la minister şi dacă vom primi vaccinurile, dozele vor fi distribuite în cel mai scurt timp la cabinetele medicilor de familie', a declarat, pentru AGERPRES, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
Preşedintele Colegiului Medicilor Vaslui, dr. Mioara Daşcău, care este medic de familie, susţine că dacă nu sunt imunizaţi la timp, copiii prezintă risc de îmbolnăvire.
'Anul acesta nu am avut niciun fel de vaccin. Dacă sunt întârzieri mici la administrarea vaccinurilor, nu este o problemă, dar dacă avem întârzieri mai mari de jumătate de an trebuie să o luăm de la capăt cu calendarul de vaccinări, ca şi cum copiii nu ar fi fost vaccinaţi. Când se întârzie o lună, nu e chiar o problemă, dar dacă e mai mult, situaţia se schimbă şi cum deja anul acesta nu am primit nicio doză de vaccin, asta începe să fie o problemă', a declarat, pentru AGERPRES, dr. Mioara Daşcău.
Sursa: AGERPRES