Senatul a adoptat propunerea legislativă privind medicina şcolară, potrivit căreia medicul de medicină şcolară are obligaţia de a efectua un stagiu de trei luni, o lună în cadrul unei secţii de urgenţă, una în cadrul unei secţii de epidemiologie şi una în cadrul unei secţii de pediatrie.
Conform actului normativ, medicul de medicină şcolară este membru al Colegiului Medicilor din România şi beneficiază de protecţia şi facilităţile pe care acesta le pune la dispoziţia membrilor săi.
Iniţiatorii au dorit reglementarea domeniului asistenţei medicale şcolare, asigurate de către serviciile de medicină şcolară în unităţile de învăţământ publice şi private.
Serviciile de medicină şcolară includ serviciile furnizate prin cabinetele medicale şi de medicină dentară din unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar.
Pentru elevii şi studenţii care învaţă în altă localitate decât cea de domiciliu se acordă asistenţă medicală curativă la cabinetul de medicină şcolară şi ambulatoriile de specialitate care au contract cu Casa de Asigurări Sociale de Sănătate.
Senatul este prima cameră sesizată în acest sens.
Sursa: AGERPRES