Specialişti ai Serviciului Mobil pentru Urgenţă şi Descarcerare Mureş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş şi ai E.ON România i-au învăţat pe elevii Şcolii Gimnaziale "Nicolae Bălcescu" din Târgu Mureş cum să acorde primul ajutor în cazul unei catastrofe.
Potrivit unui comunicat de presă, ISU Mureş şi E.ON România s-au deplasat marţi la Şcoala Gimnazială 'Nicolae Bălcescu' din Târgu Mureş, alături de reprezentanţi ai SMURD, pentru a învăţa copiii şi cadrele didactice cum trebuie să se protejeze în cazul producerii unui cutremur, dar şi cum trebuie acordat primul ajutor în diverse situaţii cu care se pot întâlni zilnic.
E.ON Gaz România a precizat că acţiunea a reprezentat şi un bun prilej de recapitulare a celor mai importante noţiuni despre gaze naturale şi energie electrică şi despre felul în care trebuie să reacţionăm în cazul unui cutremur, care au fost predate copiilor la acţiunea precedentă.
'Copiii au fost foarte entuziaşti şi au declarat la sfârşitul lecţiilor că le-au plăcut foarte mult toate activităţile la care au luat parte şi că îi mai aşteaptă pe specialiştii E.ON, ISU şi SMURD să revină în şcoala lor. La final, a fost organizat un exerciţiu de evacuare în care au fost implicaţi toţi elevii şcoli, precum şi cadrele didactice.
Acţiunile desfăşurate la Şcoala Gimnazială 'Nicolae Bălcescu' Târgu Mureş fac parte din campaniile de informare 'Nu tremur la cutremur' şi 'R.I.S.C. Siguranţa nu e un joc de noroc'. Acţiuni similare au mai fost organizate la Şcoala Generală nr. 7 din Târgu Mureş , respectiv la Şcoala Generală nr.2 şi Şcoala Generală 'Ioan Vlăduţiu din Luduş', precizează comunicatul citat.
Potrivit documentului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România au încheiat în luna septembrie 2012 parteneriatul 'Împreună pentru siguranţă', în cadrul căruia se derulează campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.
"În acest an, circa 60 de şcoli din cele 20 de judeţe din zona de acoperire operaţională a E.ON România vor fi beneficiare ale lecţiilor susţinute de E.ON România şi Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă. 'Lecţiile despre Energie' reprezintă un proiect al E.ON România iniţiat în anul 2009 care a fost derulat în peste 200 de şcoli cu participarea a circa 10.000 de elevi, fiind susţinute de 630 de voluntari", se mai arată în comunicatul E.ON România.
Sursa: AGERPRES