În perioada 26-28 februarie, se desfăşoară în Centrul de Instruire şi Marketing al Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş a 12-a ediţie a Târgului Mara Medica, în cadrul căruia sunt prezentate tehnologii, aparatură şi echipamente medicale din domeniul stomatologiei, terapiei intensive, instrumentar şi aparatură chirurgicală variată, echipamente folosite în domeniul ortopediei, articole de unică folosinţă, îmbrăcăminte medicală şi diverse produse farmaceutice.
Potrivit organizatorilor, Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş, pe lângă componenta expoziţională, aplicaţiile practice, cele 44 de companii din România, Republica Moldova şi Ungaria expozante vor participa, pe durata celor trei zile ale târgului, la o serie de simpozioane cu caracter ştiinţific.
Comunicările ştiinţifice vor fi susţinute de specialişti şi cadre universitare din Timişoara, Iaşi, Târgu Mureş, Cluj Napoca şi Bucureşti.
"Noutatea acestei ediţii este una de interes deosebit: Salonul Produselor şi Serviciilor Medicale. Scopul organizării acestui salon este de a veni în întâmpinarea cererilor adresate de maramureşeni, în calitate de beneficiari ai acestor servicii medicale", a declarat la deschiderea târgului, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş, ing. Gheorghe Marcaş.
La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Rareş Pop, a remarcat că scopul târgului dar şi a celor prezenţi la manifestare constă în prezentarea unor servicii şi tehnologii multiple aplicate în sănătate.
"Scopul final este foarte bine definit, fiind reprezentat de starea de sănătate a populaţiei. Sănătatea populaţiei reprezintă o valoare în sine, o condiţie a stării de prosperitate a societăţii, fiind componenta care generează performanţă economică, performanţa de capital uman şi performanţă în ceea ce priveşte cheltuielile publice", a spus Rareş Pop.
De asemenea, preşedintele CAS Maramureş, Viorel Degid, a spus că deşi municipiul Baia Mare nu este un centru universitar, în domeniul contactelor medicale şi pe cercetare medicală, "e la un nivel ridicat".
"Manifestări de acest gen au loc de regulă la nivelul marilor centre universitare din ţară. Faptul că noi reuşim, în aceste condiţii mai grele decât altădată, să păstrăm organizarea acestei expoziţii este un lucru extraordinar. Nivelul ridicat al manifestărilor ştiinţifice din cadrul acestui eveniment este dat de invitaţii veniţi din cele mai importante centru universitare din ţară", a declarat, Viorel Deghid.
Târgul se închide pe 28 februarie.
Sursa: AGERPRES