În cadrul Centrului de Asistenţă Medico Socială din Băceşti, judeţ Vaslui, se va amenaja anul acesta un lac de agrement şi un spaţiu pentru salino-terapie.
Finanţată de Consiliul Judeţean Vaslui, instituţia medico-socială va beneficia tot în cursul acestui an de o serie de investiţii care privesc atât partea medicală, cât şi cea administrativă.
"Cu sprijinul Consiliului Judeţean, vom avea anul acesta un buget mai mare faţă de alţi ani. De aceea, avem în vedere o serie întreagă de investiţii care să vină în sprijinul beneficiarilor noştri. Pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale vom amenaja un spaţiu de salino-terapie, vom procura un ecograf modern şi performant, dar şi paturi de fizioterapie şi masaj", a afirmat Ion Brişcaru, directorul Centrului de Asistenţă Medico Socială Băceşti.
Acesta a precizat că o componentă foarte importantă în tratarea pacienţilor care ajung în centru este terapia de tip ocupaţional.
"Avem în vedere o serie de investiţii în spaţii de relaxare pentru beneficiarii noştri. Ne-am gândit la amenajarea unei terase şi a unui lac de agrement, de mici dimensiuni. La prima vedere, acestea sunt investiţii care pot părea nepotrivite, dar grija pentru pacienţii noştri este primordială. Pe lângă serviciile medicale pe care le oferim acestora, vrem ca ei să beneficieze de o terapie complexă. Noi avem de ceva timp succes cu terapia ocupaţională pe care o aplicăm şi chiar avem rezultate deosebite. De exemplu, amenajarea acestui lac ar avea pe lângă componenta de agrement şi o altfel de utilitate. Intenţionăm să facem în apropiere şi o grădină la care beneficiarii noştri să muncească, iar lacul ar fi o sursă de apă pentru irigaţii", a declarat Ion Brişcaru.
Centrul de Asistenţă Medico Socială Băceşti are rolul de a acorda servicii de îngrijire, servicii medicale, precum şi servicii sociale persoanelor cu afecţiuni cronice care necesită permanent sau temporar supraveghere, asistare, îngrijire, tratament şi care din cauza unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială nu au posibilitatea să-şi asigure nevoile sociale şi să-şi dezvolte propriile capacităţi şi competenţe pentru reintegrare socială.
Unitatea medicală a reuşit să-şi extindă activitatea prin realizarea unei construcţii moderne, care se întind pe o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, cu fonduri europene.
Centrul are o capacitate de 101 paturi, fiind dotat cu săli de recuperare, cabinete medicale, dormitoare şi băi moderne, spaţii de socializare şi săli de mese. Centrul are în îngrijire 97 de beneficiari cu diverse afecţiuni.
Sursa: AGERPRES