Programul de reabilitare şi modernizare a cabinetelor medicale din mediul rural al judeţului Covasna continua, Consiliul Judeţean (CJ) alocand, in acest sens, o suma de 200.000 lei.
Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat că principala condiţie pentru accesarea acestor sume este ca imobilele să aparţină consiliilor locale pe raza cărora se află, iar autorităţile locale să contribuie cu cel puţin 50% din valoarea lucrărilor de reabilitare. Anul trecut au fost depuse opt cereri de finanţare, a menţionat Tamas Sandor.
Programul a demarat după ce autorităţile locale au constatat că majoritatea imobilelor din mediul rural în care funcţionează cabinete medicale se află într-un stadiu avansat de degradare şi nu oferă condiţii corespunzătoare medicilor şi pacienţilor. Din aceşti bani pot fi efectuate lucrări de reparaţii la acoperişuri, înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, zugrăveli, reparaţii la instalaţiile electrice, instalaţii sanitare şi de termoficare.
Consiliul Judeţean Covasna va continua anul acesta şi programul de reabilitare a căminelor culturale, pentru care a alocat 150.000 de lei. "Am iniţiat acest program în urmă cu patru ani şi putem spune că s-a bucurat de succes. În total, cu sprijinul CJ Covasna şi al autorităţilor locale au fost reabilitate 80 de cămine culturale în cei patru ani", a mai spus Tamas Sandor.
Sursa: AGERPRES