Asociaţia canadiană a alimentaţiei sănătoase (CHFA) a identificat în alimentaţia naturală cinci tendinţe sănătoase, şi anume noile uleiuri pe bază de grăsimi bune, apa de arţar, suplimentul de vitamina D, urmărirea sănătăţii digestive, băuturile calde naturale şi organice.
Asociaţia încurajează încercarea unor noi produse naturale sănătoase pentru a da un gust mai bun bucuriilor gastronomice, iar nutriţionistul Helene Baribeau, cronicar de gastronomie şi blogger, a prezentat pentru publicaţia menţionată topul acestor tendinţe.
Potrivit asociaţiei, în anul 2015, consumatorii vor avea posibilitatea să descopere noi uleiuri cu beneficii unice pentru sănătate, în tendinţe aflându-se uleiul de avocado. Acesta este bogat în grăsimi mononesaturate şi în vitamina E. De asemenea, el are un prag înalt de ardere, ceea ce îl face ideal pentru soteurile de legume şi alimentele organice. Potrivit recomandărilor asociaţiei, citate de Hélene Baribeau ar fi de urmărit, de asemenea, uleiul de camelină şi uleiul din seminţe de dovleac care pot fi folosite pentru sosuri sănătoase şi gustoase.
Apa de arţar în forma sa cea mai pură constituie o băutură răcoritoare mai eficace. Plină de minerale, cum ar fi potasiul, calciul, magneziul şi manganul, această băutură hipocalorică furnizează energie fără să ridice nivelul de zahăr din sânge. Apa de arţar constituie un excelent mod de hidratare în timpul iernii.
Nivelul cronic scăzut de vitamina D din organism din anotimpul hibernal este cauzat de lipsa razelor ultraviolete UV-B cu spectru cuprins între 315-280 nanometri şi este una dintre principalele cauze ale osteoporozei. De asemenea, cercetările au arătat că vitamina D poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer, poate stimula sistemul imunitar, îmbunătăţi şi menţine o bună sănătate mentală, mai scrie Hélene Baribeau citată de passeportsante.net.
Totodată, produsele naturale care ajută la digestie, inclusiv cele din categoria probioticelor sunt din ce în ce mai mult asociate beneficiilor nu numai pentru sănătatea digestivă şi intestinală, ci şi pentru sănătatea psihică, dermatologică şi pentru controlul greutăţii corporale.
În acest sezon, o altă tendinţă va fi consumarea ceaiurilor de plante sau cidrului organic, pline de beneficii pentru sănătate. Helene Baribeau recomandă ceaiul verde şi cidrul organic de mere bogat în antioxidanţi care îmbunătăţesc sistemul imunitar.
Sursa: AGERPRES