A fost prezentată o ofertă pentru investitorii în turismul balnear de către autorităţile locale din Pietrari şi Tomşani cu scopul de a valorifica potenţialul izvoarelor sulfuroase şi sărate de pe teritoriul celor două localităţi.
"Am pregătit o mapă cu toate analizele acestor izvoare cu proprietăţile lor terapeutice şi normal că ne dorim să punem în valoare aceste izvoare cu ape medicale aflate pe teritoriul comunei Tomşani.
Primăria a pregătit documentaţia şi pentru accesarea de fonduri europene pe exerciţiul bugetar 2014 -2020, dar suntem interesaţi şi de un parteneriat public-privat. Nu ne-am dori o formă de concesie în urma căreia noi să primim doar o redevenţă cum e acum în staţiunile balneare şi o societate mixtă, în care primăria să intre cu o cota parte de acţiuni. Izvoarele de aici sunt deja recomandate de medici şi mulţi vin să se trateze", a declarat, pentru AGERPRES, primarul din Tomşani, Dumitru Pearcu.
Primăria Tomşani a amenajat deja, cu mijloace proprii, un loc de agrement în zona izvoarelor sărate.
Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în comuna Pietrari, unde până în 1989 exista un stabiliment al statului cu băi de apă sărată care s-a degradat în ultimele două decenii. "Din păcate, izvoarele sărate sunt folosite de localnici doar pentru murături, varză şi la facerea brânzei. Până în 1989 aici au funcţionat Băile din Pietrari, un nucleu al unei posibile staţiuni, dar imediat după revoluţie acestea s-au degradat. Normal că dorim investitori aici care să vină cu un plan de afaceri în turism în care primăria să fie partener", a precizat edilul din Pietrari, Nicolae Moraru.
Între Râmnicu Vâlcea şi Horezu există, potrivit studiilor geologice, un filon de sare şi mai multe zăcăminte de apă sulfuroasă traversând localităţile Ocnele Mari, Govora, Mihăeşti, Budeşti, Pietrari şi Tomşani.
Sursa: AGERPRES