Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe se află într-un proces de reabilitare, astfel că şase cabinete de specialitate ale sale au fost realocate începând cu această săptămână.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Nagy Demeter Istvan, a precizat că este vorba despre cabinetele de pediatrie, neurologie, psihologie şi psihiatrie, cardiologie, dermatologie şi reumatologie.
'Cabinetul de pediatrie a fost mutat la etajul I al clădirii Policlinicii din subsolul aceluiaşi imobil, cabinetele de neurologie, psihologie şi psihiatrie, precum şi cabinetul de cardiologie şi EKG au fost mutate în subsolul clădirii Secţiei de Psihiatrie şi Neurologie Infantilă situată pe strada Gabor Aron din Sfântu Gheorghe, cabinetul de dermatologie s-a mutat în subsolul clădirii Policlinicii, în locul fostului cabinet de oftalmologie, iar cabinetul de reumatologie a fost relocat temporar la etajul I al clădirii ce adăposteşte printre altele şi Secţia de Boli Infecţioase din incinta Spitalului Judeţean (...) Fişierul Policlinicii a rămas în locaţia iniţială', a declarat Nagy Andras Robert.
Săptămâna trecută a fost mutat şi cabinetul de Fizioterapie şi Medicină Recuperatorie (incluzând şi sala de gimnastică) din Policlinică în subsolul clădirii Secţiei de Psihiatrie şi Neurologie de pe strada Gabor Aron, din zona centrală a municipiului. Conducerea Spitalului a menţionat că relocarea cabinetelor a fost necesară pentru a se putea reabilita integral şi corpul D al clădirii principale ce adăposteşte Policlinica.
Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe au început în anul 2005, după ce specialiştii au pus bulina roşie pe clădire, avertizând că structura de rezistenţă este extrem de şubrezită şi nu va rezista unui nou cutremur. Prima etapă, care a fost finalizată, a vizat consolidarea corpurilor B şi C ale clădirii principale, iar lucrările au fost finanţate de Ministerului Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Covasna. A doua etapă, demarată în vara anului trecut, vizează corpurile A şi D, (clădirea Policlinicii şi laboratorul), iar lucrările sunt finanţate cu 87 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional.
O parte din sumă va fi folosită pentru reabilitarea clădirii, respectiv recompartimentarea şi amenajarea spaţiilor conform standardelor europene, modernizarea instalaţiilor electrice, sanitare şi de telecomunicaţii, a sistemului de încălzire, precum şi pentru reabilitarea termică şi dotarea cu ascensoare noi de mare capacitate. Diferenţa, circa 20 de milioane de lei, va fi folosită pentru dotarea cu echipamente şi aparatură medicală.
Potrivit contractului, lucrările trebuie finalizate până pe data de 31 decembrie 2015. Directorul Spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat pentru AGERPRES că după terminarea lucrărilor, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne instituţii medicale din regiune.
Sursa: AGERPRES