Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology, scanarea creierului uman ar putea prezice comportamentul viitor al unui individ.
Un studiu al unor cercetători de la Massachusetts Institute of Technology, publicat recent, merge mai departe şi concluzionează că scanarea creierului uman poate prezice comportamentul viitor al unui individ, scrie agenţia UPI.
Acest lucru este util nu atât pentru a schimba comportamentele, cât pentru a adapta anumite anumite scheme standard care nu se potrivesc tuturor. De exemplu, înţelegerea comportamentului viitor al unui individ poate ajuta la personalizarea practicilor educaţionale sau medicale, în cazul celor care au mai puţine şanse să reuşească cu ajutorul programelor standard, a explicat coordonatorul studiului, John Gabrieli, cercetător în neurologie la MIT.
Peste 70 de studii au înregistrat rezultate pozitive în ce priveşte faptul că analizarea anticipată a creierului uman ajută la îmbunătăţirea considerabilă a capacităţii unei persoane de a avea performanţe mai bune într-un anumit domeniu, a declarat Gabrieli pentru Fox News, scrie UPI.
Potrivit studiului, scanarea creierului s-a dovedit deja utilă în identificarea abilităţilor viitoare de învăţare ale unei persoane, a predilecţiei pentru acte criminale, a comportamentelor legate de sănătate sau a răspunsului organismului la unele tratamente sau medicamente.
Nu în ultimul rând, anticiparea comportamentului prin această tehnică îi poate ajuta pe indivizii care iau în mod frecvent decizii greşite să evite astfel de eşecuri.
Studiul a fost publicat în această săptămână în revista de specialitate Neuron.
Sursa: AGERPRES