Spitalul Clinic de Copii are platformă de servicii integrate e-sănătate, care a fost realizată din fonduri europene, fiind şi prima unitate spitalicească din judeţul Braşov cu astfel de servicii.
"Acest proiect mă ajută atât ca medic al acestui spital, cât şi în calitatea de manager pe care o am în prezent. Din punct de vedere medical, mă ajută să gestionez mai bine situaţia micilor pacienţi, începând de la internare şi până la externarea lor.
De asemenea, ne oferă posibilitatea comunicării foarte bune şi în timp real cu toate sectoarele spitalului, ştim ce stocuri de medicamente avem, ce putem prescrie pacienţilor, ce există în farmacie. În orice moment am la dispoziţie toate datele privind gestionarea resurselor spitalului. Este un ajutor extraordinar în munca de manager pe care o fac şi totodată şi pentru personalul medical din spital", a declarat pentru AGERPRES dr. Liviu Muntean, managerul Spitalului Clinic de Copii.
Ca urmare a implementării proiectului se facilitează integrarea tuturor informaţiilor privind pacienţii într-o platformă unică, care permite monitorizarea continuă a stării de sănătate a copiilor internaţi, dar şi comunicarea cu alte instituţii, cum ar fi farmaciile sau Casa de Asigurări de Sănătate.
Părinţii pot accesa securizat fişele medicale ale copiilor lor, programarea pentru policlinică se face online, iar de anul viitor, fiecare pacient va avea brăţară de identificare cu cod de bare. Brăţara va fi purtată de pacient pe toată perioada internării. Înainte de orice investigaţie, procedură sau tratament medicii vor scana datele colectate în acest mod, urmând a fi introduse automat în sistem de către medici şi asistente.
Finalizarea proiectului "Platforma de servicii integrate de e-sănătate în cadrul Spitalului Clinic de Copii Braşov", cu ajutorul Consiliului Judeţean, realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională are o valoare totală de două milioane de lei.
Implementarea unor astfel de platforme de e-sănătate se doreşte, de asemenea la Maternitate şi la Spitalul de Neurologie pe exerciţiul bugetar 2014-2020. Un proiect similar a fost întocmit şi pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov dar nu a întrunit punctajul necesar pentru finanţare, potrivit preşedintelui Comisiei de Sănătate din Consiliul Judeţean Braşov, Mariana Cîju.
La Spitalul Clinic de Copii Braşov sunt internaţi anual peste 12.000 de copii, iar alţi 48.000, atât din Braşov cât şi din judeţele învecinate, beneficiază de consultaţii.
Sursa: AGERPRES