Ejacularea precoce este o patologie, o suferinţă a bărbatului care poate fi ameliorată, a declarat şeful clinicii de Chirurgie Urologică de la Spitalul Fundeni, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.
"Pentru noi, specialiştii în patologia aparatului urinar şi genital, aceasta este o suferinţă a bărbatului. Ejacularea precoce este o patologie. Prin faptul că se produce mai rapid decât în mod normal, şi o să vedeţi că acest termen are diverse definiţii, poate fi catalogat după diverşi parametri de dezordini, de ordin psihic, şi dă disconfort atât bărbatului, cât şi partenerei, aşa încât când este analizat profesional este o patologie.
Ejacularea precoce este un act reflex perturbat. Când vorbim despre controlul voluntar, imediat trecem în altă zonă pentru că înseamnă că acest act reflex poate fi controlat nu neapărat prin voinţa individului, pentru că voinţa individului are mai puţin de lucru aici. Se poate ajunge ca printr-un anumit sistem de educaţie ca acest act al ejaculării să fie întârziat sau să se ajungă la un moment care în principiu venirea lui, producerea lui, este de dorit. Este foarte greu pentru un bărbat să controleze un astfel de moment. (...) Putem ajunge până acolo unde să obţinem ameliorări ale acestui act fiziologic aducându-l până în sfera normalului", a spus Sinescu, cu prilejul lansării campaniei de conştientizare privind ejacularea precoce.
La rândul său, prof. dr. Petrişor Geavlete a susţinut că astfel de episoade sunt legate de foarte mulţi factori.
"Nu se referă numai la elementele accidentale. Cauzele sunt de trei tipuri: psihogene, înseamnă că a avut o excitare mai puternică, dar care la a doua sau a treia reluare dispare, dar nu totdeauna să obţii o viaţă sexuală normală, a doua cauză legată de situaţia în care se întâmplă acest eveniment, a treia este cauza organică. Aceasta nu este disfuncţie erectilă, dar nu are control. Un singur medicament este acceptat la nivel european", a spus profesorul.
El a spus că asemenea cazuri sunt foarte întâlnite la bărbaţi tineri, foarte ocupaţi, fără activitate fizică, sedentari.
Sursa: AGERPRES