Purtătorul de cuvânt al Universităţii "Constantin Brâncuşi" din Târgu-Jiu, Andreea Văduva a declarat că peste 50% din locurile cu taxă şi aproximativ 10% din cele bugetate puse la dispoziţia studenţilor pentru anul 2014-2015 la instituţie au rămas neocupate.
UCB Târgu-Jiu a organizat admitere în anul academic 2014-2015, în cadrul a două sesiuni - iulie-august şi august-septembrie, pentru 20 de programe de studii universitare de licenţă şi 13 programe de studii universitare de masterat, în cadrul celor patru facultăţi componente.
În anul universitar 2014-2015, UCB Târgu-Jiu a pus la dispoziţia celor interesaţi 1.332 de locuri cu taxă şi finanţate de la bugetul de stat pentru studiile universitare de licenţă şi 650 de locuri pentru studiile universitare de masterat.
"UCB Târgu-Jiu a avut mai multe locuri bugetate în anul universitar 2014 - 2015, atât la programele de studii de licenţă, cât şi la programele de studii de masterat. A fost vorba despre 100 de locuri finanţate de la bugetul de stat, în plus faţă de anul universitar precedent, mai exact 75 de locuri pentru studiile universitare de licenţă şi 25 de locuri pentru studiile universitare de masterat. Astfel, cifra totală de şcolarizare a locurilor bugetate pentru admiterea în anul academic 2014-2015 a fost de 593 locuri. În cadrul UCB Târgu-Jiu s-au ocupat aproximativ 90 % dintre locuri bugetate şi aproximativ 50% din locurile cu taxă", a afirmat Andreea Văduva.
Spre exemplu, cele mai căutate specializări de la Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale, pentru studiile universitare de licenţă, au fost Asistenţa medicală generală (unde au fost 81 de candidaţi pe 20 de locuri ), Kinetoterapie şi motricitate specială (unde au fost 43 de candidaţi pe 30 de locuri), dar şi Educaţia fizică şi sportivă, iar cele mai căutate specializări de la Facultate de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor pentru studiile universitare de licenţă au fost Administrarea Afacerilor, dar şi Contabilitate, cea mai puţin căutată fiind specializarea Finanţe.
Sursa: AGERPRES