Directorul general al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale/ MADR, Viorel Morărescu a declarat în cadrul Festivalului Bio de la Muzeul Satului, că Ministerul Agriculturii continuă să fie un susţinător al produselor de calitate, sănătoase, bio şi implicit, al agriculturii ecologice.
'Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale /MADR/ rămâne un susţinător al produselor de calitate, obligatoriu şi produsele bio.
De altfel, ministerul susţine produsul bio, agricultura ecologică, produsele tradiţionale şi, de ce nu, schemele de calitate la nivelul Uniunii Europene. Aici vorbim de produsele direct din fermă şi produsul montan.
Cred că este foarte important să mâncăm produse sănătoase, produse care să ne asigure o sănătate bună, în aşa fel încât să putem fi apţi de muncă', afirmat Morărescu.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei operatorilor din agricultura ecologică Bio-România, Marian Cioceanu, a menţionat faptul că firmele membre ale entităţii pe care o conduce au reşit să exporte produse bio în valoare de 70 de milioane de euro.
'Firmele membre Bio România au exportat produse în valoare de peste 70 de milioane de euro. Eu cred că, în ultimi trei ani, percepţia produsului ecologic, cel puţin în România, a crescut foarte mult. România a reuşit să menţină numărul fermelor ecologice la 15.000, iar vestea bună este că, de la anul, agricultura bio va fi primi fonduri mai consistente. România poate deveni, astfel, până în anul 2020, ţara numărul 1 în Europa în privinţa certificării de terenuri pe care se practică agricultură de tip ecologic', a spus Cioceanu.
Ediţia a II-a a Festivalului BIO a continuat duminică la Muzeul Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti' din Capitală, cu evenimente la care au fost invitaţi să participe vizitatorii muzeului.
În cadrul celei de-a doua zile a evenimentului, co-organizatorul Asociaţia operatorilor din agricultura ecologică - Bio-România a acordat o serie de distincţii, printre care vicepreşedintei Comisiei de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară din Parlamentul European, Daciana Sârbu, dar şi Ministerului Agriculturii.
Conform datelor oficiale, exporturile româneşti din agricultura ecologică au ajuns, la finele anului trecut, la 60 de milioane de euro, de la 1,5 milioane de euro, în 2010, acestea bazându-se mai mult pe materie primă.
Sursa: AGERPRES