Potrivit unor cercetători australieni, mâncare de tip "junk food" poate distruge apetitul pentru o dietă echilibrată şi sănătoasă.
În cadrul unor experimente efectuate pe şoareci, cercetătorii au constatat că atunci când acestora li s-a oferit, timp de două săptămâni, o dietă constând în fursecuri, plăcintă, găluşte şi prăjituri, şoarecii nu doar au crescut în greutate, ci şi şi-au pierdut dorinţa de a căuta o hrană diferită.
Conducătoarea acestei cercetări, profesoara Margaret Morris de la University of New South Wales, a declarat că rezultatele explică modul în care consumul excesiv de "junk food" poate schimba comportamentul alimentar şi conduce la supra-alimentare şi obezitate.
Potrivit lui Morris, aspectul interesant al descoperirii este că, dacă situaţia se repetă la oameni, atunci consumul de "junk food" ar putea schimba răspunsurile la semnalele asociate cu recompensele alimentare. "Este ca şi cum tocmai ai mâncat îngheţată la prânz, dar te-ai duce să îţi mai iei, dacă ai auzi că se apropie duba cu îngheţată", a explicat sursa, citată de Xinhua.
Sursa: AGERPRES