Rectificarea bugetului CJ a fost amânată pentru a doua oară după ce reprezentanţii PDL au criticat proiectul de hotărâre în cadrul şedinţei extraordinare care a avut loc ieri, 13 august.
Principala nemulţumire a consilierilor judeţeni PDL a constat în suplimentarea cu 700.000 de lei a bugetului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) pentru ca o clădire din municipiul Tulcea să poată fi reabilitată, astfel încât să crească şi suprafaţa desfăşurată amenajată.
'Solicităm ca într-o şedinţă de CJ, împreună cu rectificarea de buget să se menţioneze clar ce serviciu se dezvoltă în clădirea care va fi reabilitată. Concomitent, dacă nu înainte, trebuie să aprobăm înfiinţarea noului serviciu ca urmare a identificării nevoii sociale din judeţ sau a strategiei din domeniu la nivelul judeţului', a declarat consilierul judeţean PDL, Ştefania Zibileanu.
La rândul său, directorul DGASPC, Gabriel Marinov, a afirmat că membrii Consiliului director al instituţiei au aprobat înfiinţarea unui serviciu pentru integrarea socio-profesională a copiilor fără părinţi care au beneficiat de serviciile DGASPC până la vârsta de 18 ani.
De asemenea, preşedintele CJ, Horia Teodorescu, s-a arătat nemulţumit din cauză că proiectul de hotărâre trebuie retras pentru a doua oară şi a anunţat că proiectul va fi supus din nou dezbaterii în viitoarea şedinţă a CJ.
'Înţeleg necesitatea unor lucruri explicite, dar nu şi patima politică, mai ales atunci când putem ajunge în situaţia ca unii medici să ne considere neserioşi şi să plece din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), acutizând astfel problemele cu care se confruntă deja unitatea spitalicească. Doream să găsim o soluţie atât pentru tinerii de 18 ani care părăsesc centrele sociale, cât şi pentru medici', a declarat preşedintele CJ, Horia Teodorescu.
El a amintit faptul că multe secţii din SJU au doar câte un medic şi că deocamdată nu s-a încheiat licitaţia pentru execuţia celor 60 de unităţi locative care se vor construi prin ANL pentru medici. 'Unele secţii din spital pot fi închise dacă un medic decide să plece', a menţionat preşedintele CJ, Horia Teodorescu.
Odată cu retragerea proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al Judeţului Tulcea pe anul 2014, au fost retrase şi celelalte patru proiecte care vizau rectificarea bugetelor unor instituţii din subordinea CJ.
De foarte mult timp, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, SJU Tulcea, se confruntă cu un deficit de personal de specialitate, autorităţile considerând că oferirea unor locuinţe medicilor care profesează în spital poate atrage stabilirea specialiştilor în judeţ.
Sursa: AGERPRES