Asociaţia Autism Baia Mare a declanşat o campanie publică pentru a strânge fonduri prin SMS, în vederea asigurării continuării activităţii terapeutice cu cei 60 de copii aflaţi în programul de recuperare, campanie ce se desfăşoară în perioada 15 iulie-15 octombrie.
"Am ajuns într-o situaţie foarte complicată, aproape fără ieşire în cazul în care nu vom mai putea onora salariile celor 20 de terapeuţi care se ocupă de pregătirea copiilor.
O posibilă oprire a activităţilor de recuperare pentru cei 60 de copii ar reprezenta un dezastru pentru majoritatea familiilor care au o viaţă modestă, fără posibilităţi financiare de a asigura întreg programul de recuperare. Nădăjduim pe sprijinul semenilor pentru a ne putea continua activitatea în centrul nostru de recuperare", a declarat luni, pentru AGERPRES, responsabilul de proiect Iolanda Sztrelenczuk din cadrul asociaţiei..
Numărul scurt pentru campania asociaţiei este 8837, valabil în perioada 15 iulie-15 octombrie 2014.
Asociaţia Autism Baia Mare e o asociaţie înfiinţată de părinţi ai copiilor cu autism în anul 2008 şi desfăşoară activităţi pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă şi adaptabilitate socială a copiilor cu tulburări din spectrul autist din judeţul Maramureş.
Toate acţiunile şi activităţile centrului de recuperare au în vedere nevoile copiilor cu tulburări de spectru autist. Beneficiarii serviciile medicale sunt 60 de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 14 ani din întreg judeţul Maramureş, care frecventează Centrul de Zi ale asociaţiei.
Centrul de Zi pentru copiii cu autism oferă servicii specializate în educare, recuperare şi reabilitare, consiliere psihologică pentru copil şi familie, reintegrare comunitară, asistenţă şi îngrijire, socializare şi petrecerea timpului liber. De asemenea, terapeuţii realizează programe de recuperare pentru copii cu diverse tipuri de diagnostic: tulburare pervazivă de dezvoltare, retard psihic, întârziere pe linia limbajului expresiv / receptiv, ADHD.
Echipa Centrului este formată din asistenţi sociali, psihologi, psihopedagogi, logopezi, kinetoterapeuţi, art şi melo terapeuţi, consilier pentru părinţi şi mediator şcolar.
Pentru a-şi putea continua activitatea, având în vedere că asociaţia oferă servicii terapeutice gratuite pentru 70% din copiii şi familiile asistate, a fost demarată această campanie de strângere de fonduri prin intermediul platformei donaţie.ro.
Sursa foto: emaramures.ro
Sursa: AGERPRES