O nouă cercetare indică faptul că o porţie zilnică de alune poate reduce riscul de boli de inimă cu aproape o treime.
Cercetătorii au descoperit că arahidele, caju şi nucile de Brazilia reduc cu aproximativ 30% posibilitatea apariţiei problemelor cardiace care pun viaţa în pericol, iar numărul deceselor cu aproximativ 17%.
Studiul, realizat de oamenii de ştiinţă americani şi chinezi, este ultimul dintr-un lung şir de cercetări care evidenţiază beneficiile substanţiale ale includerii alunelor în dieta zilnică.
Anul trecut, cercetătorii au indicat în New England Journal of Medicine că alunele reduc semnificativ ratele de deces prematur din cauza bolilor de inimă şi, de asemenea, posiblitatea de a muri de cancer cu 11%.
Experţii de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie Hua Zhong din China şi de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard din Boston au analizat beneficiile alunelor pentru sănătate reunind datele de la o serie de studii anterioare.
Cercetarea a inclus 18 studii diferite, care acoperă peste 12.000 de cazuri de diabet zaharat de tip doi, 15.000 de cazuri de boli de inimă şi aproape 50.000 de decese.
Rezultatele, publicate online în American Journal of Clinical Nutrition, au arătat că pentru fiecare portiţe zilnică de alune riscul de boli de inimă a scăzut între 28 şi 29%, iar pericolul de deces din orice cauză a fost cu 17% mai scăzut.
Sursa: AGERPRES