Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila, dr. Viorica Uscatu, a declarat că instituţia are doar cinci, dintr-un necesar de zece medici şi se confruntă, în ultima vreme, cu un număr mare de cazuri de îmbolnăviri în rândul angajaţilor.
"Îngrijorător este faptul că, în ultima vreme, au apărut mai multe cazuri de îmbolnăviri în rândul colegilor noştri. Este vorba despre operaţii suferite de angajaţii SAJ, care necesită o perioadă mare de întrerupere a activităţii din cauza recuperării. Mai sunt şi problemele cardiace, care afectează atât la personalul din teren, cât şi personalul din dispecerat", a declarat dr. Uscatu.
Managerul SAJ a mai spus că lombosciatica este o boală frecventă pe care o dobândesc angajaţii de pe ambulanţă pe perioada transportării pacienţilor, iar hernia de disc ar trebui considerată boală profesională.
"Noi nu avem introdusă hernia de disc între bolile profesionale, deşi ar trebui. Ambulanţierii se confruntă des cu această boală, pentru că efortul este susţinut. Oricât ar fi ei de solizi, ridicatul şi coborâtul tărgii nu este uşor pentru ei", a afirmat dr. Viorica Uscatu.
Sursa citată a mai spus că angajaţii rămaşi fac eforturi să răspundă tuturor solicitărilor, dar că există promisiuni pentru completarea locurilor vacante.
"Avem promisiuni ferme de la minister, pentru a putea scoate posturile la concurs. Căutăm să rezolvăm toate problemele grave în timp foarte scurt şi problemele de gravitate medie. Nu îţi poţi permite luxul de a refuza nicio solicitare, ci îţi poţi permite prioritizarea lor, după cum avem informaţiile de la aparţinători", a mai spus dr. Uscatu.
Nici în ceea ce priveşte ambulanţele SAJ Brăila, situaţia nu este una foarte bună, multe dintre ele având nevoie de reparaţii şi de piese de schimb.
"Reparaţia parcului de maşini este din ce în ce mai scumpă. Din păcate, avem nevoie de piese de schimb. Trebuie să reparăm şi instalaţiile de aer condiţionat. Avem trei maşini care stau pe dreapta", a mai spus managerul SAJ.
Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila are 186 de angajaţi, între care cinci medici, 76 asistente, 91 ambulanţieri şi 12 dispeceri.
Instituţia este dotată cu 22 ambulanţe de tip A, B şi C în municipiu şi 16 ambulanţe B şi C în cele cinci substaţii din judeţ.
De la începutul anului, ambulanţele SAJ Brăila au parcurs 506.781 km şi au răspuns la 27.850 solicitări.
Sursa foto:ambulantabraila.ro
Sursa: AGERPRES