Secretarul general al Asociaţiei Elene pentru Medicină Reproductivă, prof. dr. Konstantin Pantos, a declarat la cea de-a doua ediţie a Congesului ştiinţific "Noutăţile tehnicii în medicina reproductivă", desfăşurat în perioada 12-15 iunie la Salonic, că procentul de reuşită pentru româncele care au ales să facă fertilizare în vitro în Grecia este de 56,3%.
'Din septembrie şi până în acest moment avem deja peste 250 de paciente din România care au ales să facă FIV la clinica Genesis din Atena.
Şi sunt încântat să anunţ un procent de reuşită de 56,3% pentru aceste cazuri din România', a afirmat Pantos.
Potrivit acestuia, unul din motivele acestui succes este faptul că fiecare pacientă este tratată individual, întrucât fiecare caz "este unic" şi are specificul lui.
'Avem de cele mai multe ori parte de cazuri dificile în România, de femei care au încercat de mai multe ori procedura de infertilitate. Este foarte important pentru toate femeile să înţeleagă că dacă după un an de încercări nu apare sarcina este obligatoriu să consulte un medic specialist în infertilitate. Doar acesta îi poate pune un diagnostic corect, primul şi cel mai important pas în reuşita unui cuplu cu probleme de fertilitate', a declarat doctorul Andreas Vythoulkas, reprezentatul clinicii Genesis în România.
Începând din această toamnă, între cele două ţări va fi demarat şi un program de e-learning, destinat medicilor specialişti, care va dura 9 luni şi se va finaliza cu un curs practic la clinica Genesis din Atena.
În Grecia se efectuează anual 15.000 de proceduri de fertilizare in vitro la o populaţie de 10 milioane de locuitori, în timp ce în România, la o populaţie dublă, se efectuează anual 2.500 de FIV-uri.
Cu prilejul celei de-a doua ediţii a Congresului ştiinţific organizat de Asociaţia Elenă pentru Medicină Reproductivă, 'Noutăţile tehnicii în medicina reproductivă', desfăşurat între 12-15 iunie la Salonic, nou înfiinţata Asociaţie Română pentru reproducere Umană s-a afiliat la Asociaţia Elenă pentru Medicină Reproductivă.
Scopul acestei afilieri este de a veni în sprijinul pacienţilor din ambele ţări cu cele mai noi tehnici şi cele mai avansate cunoştinţe în domeniul medicinei reproductive.
Sursa: AGERPRES