Vineri, 23 mai, a avut loc o conferinţă la Timişoara, care şi-a propus să faciliteze schimbul de informaţii dintre pacienţii cu boala Parkinson şi componenţii echipei medicale responsabile de managementul bolii, precum şi de a comunica noutăţi şi studii recente despre această afecţiune.
Boala Parkinson este a doua boală neurodegenerativă ca frecvenţă după Alzheimer, afectând peste 70.000 de români.
Singura asociaţie din România care luptă pentru interesele românilor cu Parkinson - Asociaţia de Luptă împotriva Bolii Parkinson - organizează alături de Societatea de neurologie din România şi compania de comunicare medicală Houston NPA, cea de-a cincea ediţie a conferinţei intitulate "Abordarea integrată a bolii Parkinson".
"Conferinţa Asociaţiei Pacienţilor cu Parkinson reprezintă de-acum o manifestare anuală consacrată, o iniţiativă a uneia dintre cele mai organizate, active şi importante asociaţii de pacienţi din România. În acest an, conferinţa are două părţi: una dedicată pacienţilor în principal şi alta dedicată în special medicilor de familie, parteneri importanţi în îngrijirea acestor pacienţi. Societatea de neurologie din România se alătură asociaţiei de pacienţi prin contribuţii la nivelul educaţiei medicale cu prilejul unor astfel de manifestări, prin consultanţă ori de câte ori ne este solicitată, şi, nu în ultimul rând, prin îmbunătăţirea continuă a calităţii îngrijirii acestor pacienţi", a declarat prof. univ. dr. Mihaela Simu, medic primar neurolog, coordonatorul ştiinţific al manifestării din partea Universităţii de medicină şi farmacie "V. Babeş" Timişoara.
Cei prezenţi la discuţii au subliniat importanţa unor astfel de întâlniri dedicate tot mai multor persoane care beneficiază de suportul oferit de membrii asociaţiei prin implicarea din ce în ce mai numeroasă a cadrelor medicale în astfel de acţiuni, semn că îşi doresc să fie la curent atât cu provocările cu care se confruntă zilnic pacienţii cu Parkinson, dar şi să deschidă o linie de comunicare cu colegii din alte specialităţi pentru a îmbunătăţi îngrijirea acordată acestor pacienţi.
Evenimentul a debutat vineri, când se sărbătoreşte Ziua Pacientului cu Boala Parkinson, şi are un pronunţat caracter practic.
Sursa: AGERPRES