Vicepreşedintele Societăţii Europene de Cosmetică Dentară, dr. Florin Lăzărescu a declarat că tehnologia computerizată este folosită din ce în ce mai mult în medicina dentară, softurile specializate permit reconstituirea tridimensională a formei dinţilor lipsă şi astfel se poate realiza o plombă dau alt tip de lucrare dentară.
"Tehnologia computerizată prinde din ce în ce mai mult teren în medicina dentară şi aici vorbim de amprentarea optică a dinţilor, deci renunţarea la amprenta clasică.
Actualmente, această amprentă poate fi luată cu nişte scanere foarte performante, scanere optice. Există softuri specializate în cabinete prin care putem reconstitui tridimensional forma dintelui/dinţilor lipsă, astfel putem să facem o plombă, o coroană, o faţetă sau alt tip de lucrare dentară cu ajutorul unor tehnologii computerizate şi a unor maşini care frezează în blocuri de ceramică specializate piesa dentară. Avantajul pacientului este foarte mare, atât din punct de vedere al timpului de lucru, pentru că lucrarea este finalizată rapid, cât şi al preciziei şi, de ce nu, şi al esteticii", a afirmat dr. Florin Lăzărescu la deschiderea Congresului Internaţional de Estetică Dentară.
În ceea ce priveşte preţul, el a precizat că există un echilibru între calitate şi cost.
"Având în vedere preţurile din România, care se situează sub media europeană, luând în considerare şi costul de achiziţie mare al acestor aparaturi, aş putea spune că există un echilibru între calitate şi cost. Nu pot să spun că sunt printre cele mai ieftine manopere pe care le veţi întâlni în cabinetul de medicină dentară, dar cu siguranţă vă pot spune că, la acelaşi nivel de calitate, aceleaşi maşini sunt şi în România, şi în Elveţia, Anglia sau Germania. Preţul poate să fie de două sau de trei ori mai mic", a arătat vicepreşedintele Societăţii Europene de Cosmetică Dentară.
Societatea de stomatologie Estetică din România (SSER), sub egida International Federation of Esthetic Dentistry (IFED), organizează începând de joi şi până sâmbătă la Bucureşti a XI-a ediţie a Congresului Internaţional de Estetică Dentară.
La eveniment vor participa lectori de renume, precum prof. dr. Marius Steigmann, prof. dr. Andre Saadoun, prof. dr. Camillo D'Arcangelo, dr. Stavros Pelekanos.
Pe parcursul celor trei zile vor avea loc atât prezentări teoretice, cât şi sesiuni de workshop pentru medicii dentişti.
Cei 800 de medici aşteptaţi la eveniment vor putea participa şi la o expoziţie conexă de produse stomatologice, unde cele mai renumite firme din domeniu îşi vor prezenta ultimele produse şi descoperiri.
Societatea de stomatologie Estetică din România s-a constituit în aprilie 2004, fiind prima asociaţie profesională din România dedicată promovării principiilor moderne ale stomatologiei estetice.
Sursa: