În secţa de pediatrie a spitalului Judeţean din Bacău, se vor efectua intervenţii chirurgicale minim invazive la copii cu o linie laparoscopică de ultimă generaţie, ca urmare a sponsorizării făcute de un om de afaceri din municipiu.
"Cu aparatura şi cu instrumentele pe care le-am achiziţionat am făcut un mare pas înainte spre binele copiilor operaţi.
Nu trebuie să mai facem incizii mari şi dureroase multă vreme, putem coase în cavitatea abdominală în condiţii de siguranţă şi eficienţă deosebite, folosind instrumente speciale pentru asemenea intervenţii chirurgicale", a declarat, pentru AGERPRES, Mihai Galinescu, medic primar la Secţia de chirurgie şi Ortopedie Pediatrică.
Costel Pânzaru, cel care a sponsorizat investiţia, a decis să sprijine dotarea Secţiei de pediatrie, ca urmare a unei probleme de sănătate a fiicei sale.
"Am avut un copil internat la Pediatrie şi văzând că oameni cu suflet din Bacău, care au diferite societăţi, au sprijinit spitalul, dar şi faptul că Secţia pediatrie are unele nevoi materiale, m-am hotărât să fac o sponsorizare. Şi am făcut-o cu mare drag pentru că am întâlnit aici un personal dedicat muncii, dar care nu dispunea de toate cele necesare pentru a uşura suferinţele micilor pacienţi", a declarat, pentru AGERPRES, Costel Pânzaru.
El a precizat că a ales să-şi trateze copilul bolnav la Bacău şi nu s-a gândit nicio clipă să meargă la Bucureşti sau în străinătate.
"M-am convins că este mai bine să contribui la dotarea Pediatriei pentru ca mai mulţi copii să beneficieze de tehnica medicală nouă, decât să cheltui aceeaşi bani pe deplasări doar pentru fetiţa mea", a menţionat sponsorul.
Chirurgia minim invazivă practicată şi în Secţia de pediatrie a spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău este o alternativă modernă la chirurgia clasică, cu mult mai puţină suferinţă şi mai puţine zile de spitalizare pentru pacienţi.
Medicul Mihai Galinescu şi-ar dori să extindă intervenţiile laparoscopice şi pentru ortopedie, însă investiţia pentru o asemenea aparatură este de circa 70.000 de euro.
"Sper ca acest concept să-l lărgim prin contribuţia spitalului, Consiliului Judeţean ori a altor sponsori particulari pentru că avem capacitatea umană şi profesională de a putea face asemenea operaţii", a mai spus medicul.
Medicul Gabriela Zican, managerul spitalului Judeţean de Urgenţă, a declarat, pentru AGERPRES, că "există promisiuni de a se îmbunătăţi activitatea medicală în spital bazate pe buna credinţă a unor oameni generoşi şi ajutorul dat de o parte a societăţii civile".
Sursa: AGERPRES