Facultatea de medicină Dentară din cadrul Universităţii de medicină şi farmacie Gr.T.Popa, din Iaşi a primit din partea board-ului Confederaţiei Decanilor de Origine Total sau Parţial Franceză (CIDCDF) Certificarea Europeană de Excelenţă .
În urma evaluării efectuate din punct de vedere al standardelor educaţionale de board-ul Confederaţiei Decanilor de Origine Total sau Parţial Franceză (CIDCDF), Facultatea de medicină Dentară din Iaşi poate fi declarată una din universităţile de top din Europa.
'După evaluarea Facultăţii de medicină Dentară din Iaşi putem considera în mod incontestabil acordarea Certificării Europene de Excelenţă pentru orice absolvent al Facultăţii de medicină Dentară din Iaşi. Impresiile acestei vizite sunt foarte bune. A fost o experienţă foarte bogată. Am fost impresionaţi de motivaţia studenţilor şi profesorilor, mai ales gradul de implicare, maturitatea lor. În ceea ce priveşte echipamentele clinice, acestea sunt de foarte bună calitate. Trebuie să fim sinceri, suntem oarecum geloşi pe aparatura de aici comparativ cu ceea ce avem noi acasă', a declarat prof.univ.dr. Amal El Ouazzani, delegat general CIDCDF.
Prof.univ.dr. Norina Consuela Forna, care este şi primul roman în board-ul CIDCDF în calitate de vicepreşedinte, a spus că a fost o evaluare dificilă, mai ales că a fost efectuată într-un timp relativ scurt.
'Este foarte important să avem o recunoaştere europeană de excelenţă a standardelor educaţionale de cercetare şi asistenţă medicală a Facultăţii de medicină Dentară din Iaşi', a spus Forna.
La rândul său, prof.univ.dr. Charles Pilipili, preşedinte CIDCDF a declarat că a fost impresionat de dotarea de excepţie a Facultăţii de medicină Dentară din Iaşi.
'Rezultatele evaluării sunt extrem de pozitive în ceea ce priveşte reformarea şi efortul pe care facultatea l-a făcut de la evaluarea anterioară pentru a îmbunătăţi învăţământul, predarea, încadrarea studenţilor, materialele. Baza materială s-a modernizat, fapt care îi permite studentului să se familiarizeze cu toate operaţiunile care se realizează în clinică. Am remarcat faptul că studenţii şi profesorii sunt extrem de motivaţi, se implică în procesul de formare şi asta ne-a făcut mare plăcere. Nivelul facultăţii este unul foarte bun. Aş putea spune unul excelent. Este una din facultăţile care au atins un nivel foarte înalt. Doresc o colaborare cu facultăţile de profil a ţărilor membre din Biroul CIDCDF, dotare pe care aceste ţări nu o au şi doresc să putem să ne uniformizăm cu aceste standarde de excelenţă', a afirmat preşedintele CIDCDF.
Evaluarea a coincis cu manifestările ştiinţifice organizate de Facultatea de medicină Dentară de la UMF Iaşi cu prilejul Zilelor Francofone medicale Dentare, cea de-a XVIII a ediţie a ediţie a Zilelor Francofone medicale Dentare şi al VI-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie.
Programul ştiinţific a adus în prim plan importanţa componentei practice, materializată prin hands on-uri destinate urgenţelor medico-dentare prin intermediul manechinelor performante computerizate şi în egală măsură reabilitării implanto-protetice.
Peste 400 de persoane au asistat la simpozioanele ştiinţifice susţinute de numele de marcă ale medicinii şi medicinii dentare româneşti şi internaţionale precum preşedintele Academiei de Ştiinţe medicale din România, prof.univ.dr. Gheorghe Benga, membru al Academiei Române, prof.univ.dr. Constantin Ionescu Târgovişte, membru al Academiei Române, dar şi decanii Facultăţilor de medicină Dentară din ţară şi membri ai Facultăţii de stomatologie din cadrul Universităţii de medicină şi farmacie Nicolae Testemitanu din Chişinău, Republica Moldova. Academia Naţională Franceză a fost reprezentată prin profesor universitar dr. Michel Leggens, specialist de marcă în domeniul medical şi medical dentar de urgenţă.
Sursa: AGERPRES