În data de 3 şi 4 aprilie, personalităţi din lumea medicală din ţară sunt aşteptate la cel de al V-lea Congres al Societăţii de nutriţie din România, eveniment urmat de un curs de nutriţe clinică pentru tineri doctori.
Prof. dr. Mariana Graur, preşedintele Societăţii de nutriţie din România, a declarat că pentru prima oară la acest congres, pe lângă medicii care activează în domeniul nutriţiei, vor fi prezenţi tineri dieteticieni, absolvenţi ai specializării nutriţie şi Dietetică de la Universităţile de medicină din ţară.
Calitatea prezentărilor şi oportunitatea de a se întâlni va genera idei şi opinii, va împleti tradiţia cu noutăţi de interes general şi va realiza un fructuos schimb de experienţă cu caracter fundamental, dar mai ales practic.
"Încă de la început, Societatea de nutriţie din România s-a implicat în proiecte de educaţie a populaţiei, la toate nivelurile, atât prin colaborare cu instituţiile statului, cu parteneri din societăţile ştiinţifice, cât şi cu societatea civilă. Scopul pentru care a fost creată această societate este acela de a avea o populaţie mai sănătoasă prin promovarea unui stil de viaţă sanogen. Aceasta înseamnă cunoaştere, cercetare şi unirea tuturor forţelor în implementarea programelor. Tradiţia ne-ar fi putut apăra de excese, abuzuri şi ne-ar fi ajutat să ne păstrăm sănătatea", a spus marţi prof. dr. Mariana Graur.
Potrivit acesteia, "într-o lume grăbită, stresată şi în continuă schimbare, locul tradiţiei culinare a fost luat de confuzie şi educaţie nutriţională precară".
"În lipsa unor reglementări clare, singura şansă este să avem generaţii educate, care să facă alegeri nutriţionale corecte şi să forţeze industria să producă aceste alimente sănătoase", a subliniat prof. dr. Mariana Graur.
Sursa: AGERPRES