Luni, 31 martie, conducerea spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj-Napoca a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea de echipamente performante necesare secţiilor de terapie intensive.
Conducerea spitalului speră ca în urma acestei campanii să strângă cât mai mult din suma de 550.000 de euro de care ar fi nevoie pentru obiectivele propuse.
'Pentru campania de strângere de fonduri avem în vedere firmele cu care colaborăm, fie că sunt companii de aparatură medicală sau din domeniul farmaceutic, dar şi toate persoanele dornice să contribuie. Există firme care au contracte mari cu noi şi care pot contribui la acest proiect, menit să optimizeze activitatea destinată pacientului critic', a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, Petru Şuşca, managerul SCJU Cluj-Napoca.
Banii vor fi folosiţi pentru dotarea cu echipamente a unora dintre cele mai importante secţii, precum Unitatea de Primire a Urgenţelor, pentru care este necesară suma de 60.000 de euro, secţia de Anestezie Terapie Intensivă, care necesită 170.000 de euro sau sala de operaţii-traumă, pentru care ar fi necesari 100.000 de euro. Suma cea mai mare, respectiv 220.000 de euro ar urma folosită pentru dotarea secţiei de Anestezie Terapie Intensivă Neurochirurgie.
Din punct de vedere al aparaturii, spitalul are nevoie de câteva ecografe, de şase aparate pentru ventilaţie de lungă durată, un aparat de gazometrie sanguină, precum şi altele.
Campania de strângere de fonduri va include şi o serie de acţiuni menite să facă cunoscută publicului activitatea personalului de specialitate, SCJU fiind cea mai mare unitate spitalicească, în funcţie de numărul total de paturi, din Transilvania.
Petru Şuşca a mai declarat că, în urmă cu şase luni, când a preluat conducerea unităţii spitaliceşti, nivelul sponsorizărilor era de 0,02%. Managerul a spus că acest nivel de implicare al comunităţii ar putea fi îmbunătăţit printr-o promovare mai bună a activităţii spitalului, care, în cele din urmă, deserveşte tot oamenii din Cluj şi din Transilvania, la care se va face apel în această campanie.
spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca este unitatea în care au fost internaţi şi trataţi cei cinci pacienţi care au supravieţuit accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Deşi medicul Radu Zamfir s-a externat la cerere a doua zi, ceilalţi patru pacienţi - trei medici şi copilotul - au rămas internaţi aproape o lună de zile.
Sursa foto: voceatransilvaniei.ro
Sursa: AGERPRES