Vineri, 28 februarie, sanatoriul deschis în salina Târgu Ocna a găzduit prima ediţie a conferinţei având drept subietc "Calitate şi performanţă în asistenţa medicală preventivă şi de reabilitare în cazul afecţiunilor căilor respiratorii".
Conferinţa a fost deschisă atât medicilor de familie, cât şi specialiştilor din domeniul sănătăţii şi a constituit un prilej de a cunoaşte, dar şi de a identifica noi posibilităţi de prevenţie şi recuperare în cazul diverselor afecţiuni, prin intermediul alternativelor oferite de turismul de sănătate, utilizând factori naturali de cură în tratarea bolilor căilor respiratorii.
Între obiectivele manifestării s-au înscris, de asemenea, generarea unei ample dezbateri la nivelul autorităţilor şi specialiştilor pentru iniţierea unor demersuri concrete în privinţa definirii strategiei şi evoluţiei turismului de sănătate în România, dar şi prin dezvoltarea unei platforme de comunicare continue, între medicii de familie, specialişti, autorităţi publice, hotelieri şi operatori de turism.
În vederea atingerii acestui scop, la eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai Casei Naţionale de Pensii, de la Autoritatea Naţională pentru Turism şi de la Institutul Naţional de Recuperare, medicină, Fizică şi Balneologie, precum şi ai mai multor ministere. De asemenea, sunt prezenţi reprezentanţi ai Casei Naţionale de asigurări de sănătate şi ai autorităţilor locale şi judeţene din mai multe zone ale ţării ce dispun de baze în turismul balnear.
Conferinţa face parte dintr-o serie de acţiuni iniţiate după aprobarea în Guvernul României a Memorandumului privind ,,Dezvoltarea şi promovarea turismului de sănătate în România".
Evenimentul a fost organizat sub egida Guvernului României, de Societatea Naţională a Sării ,,SALROM', în parteneriat cu Asociaţia Staţiunilor Balneare şi Balneoclimatice din România, Comisia Internaţională Permanentă de Speleoterapie, membru al UNESCO, şi Primăria oraşului Târgu Ocna.
Sursa: AGERPRES