Într-un raport dat publicităţii de Casa de Asigurări (CAS) Teleorman, peste 23, 4 milioane de lei au fost alocate de această instituţie pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării.
Cea mai mare parte din suma totală, aproximativ 34,3 milioane de lei, a ajuns în reţeaua medicilor de familie, repartizată pentru acoperirea cheltuielilor cu serviciile medicale din ambulatoriu.
Potrivit sursei citate, asistenţa medicală primară a beneficiat de o sumă cu 8,77% în plus faţă de 2012.
Totuşi, în Teleorman există 39 de localităţi neacoperite cu medici de familie, majoritatea fiind în mediul rural. De asemenea medici este nevoie la Beciu, Blejeşti, Botoroaga, Frăsinet, Fântânele, Ciolăneşti, Mereni, Poeni, Segarcea Vale, Sfinţeşti, Tătărăştii de Jos, Vedea şi în alte aşezări rurale, dar şi în oraşele Zimnicea, Videle şi Turnu Măgurele.
În relaţie contractuală cu CAS se află 174 medici de familie, faţă de un număr de 227, cât este stabilit prin comisia paritară.
Pentru asigurarea asistenţei medicale în zona rurală, 24 de ore din 24, CAS Teleorman a încheiat contracte cu zece centre de permanenţă, unde îşi desfăşoară activitatea 57 medici de familie.
Pe parcursul anului trecut, în urma unor controale efectuate la astfel de furnizori de servicii medicale au fost descoperite mai multe nereguli, fiind imputată o sumă totală de 40.700 de lei, mai precizează sursa citată.
Sursa: AGERPRES