Anul acesta, Ziua Naţională a Prevenţiei va fi sărbătorită prin organizarea unei Olimpiade a Inimilor care are ca obiectiv promovarea sănătăţii prin încurajarea unui stil de viaţă orientat pe activitatea fizică în scop recreaţional şi de agrement.
Potrivit preşedintelui Fundaţiei Române a Inimii, Dan Gaiţă, "câteva schimbări în stilul de viaţă pot contribui major în protejarea sănătăţii noastre" printre acestea numărându-se "renunţarea la fumat, alimentaţia sănătoasă şi mişcarea fizică zilnică".
Olimpiada Inimilor, organizată în mai multe oraşe din România de Fundaţia Română a Inimii, Forumul Naţional de Prevenţie şi Clubul Rotary, organizează, în perioada 7 - 23 februarie, competiţii sportive de schi, fotbal, badminton şi tenis de câmp.
"Încercăm să aducem oamenii în săli, în aer liber, pentru a face mişcare, pentru a se mişca pentru sănătatea lor. Nu este o competiţie profesionistă, este numai pentru amatori, se desfăşoară în mai multe oraşe din România şi ne dorim ca acest lucru să se generalizeze în anii următori", a declarat Marian Mocan, guvernator al Districtului Rotary International România şi Republica Moldova pentru 2013-2014.
Olimpiada Inimilor îşi va încheia jocurile duminică, în aceeaşi zi urmând să aibă loc premieri ale celor mai buni sportivi.
Doctorul Gabriel Tatu Chiţoiu, preşedinte al Societăţii Române de Cardiologie, a afirmat că este necesar ca tot mai mulţi tineri să fie atraşi către sport.
"Ţinta pe care trebuie să o atingem noi acum este să redevenim normali prin activitatea pe care o depunem în fiecare zi şi să înţelegem că ceea ce facem noi în, prin lipsa de mişcare, este anormal", a spus Gabriel Tatu Chiţoiu.
Fundaţia Română a Inimii a fost înfiinţată de cei 1.000 de medici cardiologi din Romania, membri ai Societăţii Române de Cardiologie, pentru implementarea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea campaniilor de sănătate a populaţiei din România.
Sursa: AGERPRES