Reprezentantul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A) Vâlcea, dr. Georgiana Ţărcomnicu, a declarat că, în anul 2013, a fost efectuat un număr de 110 informări şi consilieri individuale persoanelor care s-au adresat specialiştilor instituţiei.
"Referitor la serviciile de asistenţă, numărul beneficiarilor aflaţi în management de caz a crescut, aceasta datorându-se şi introducerii tratamentului medicamentos pentru menţinerea abstinenţei la alcool.
De asemenea, au fost acordate un număr de 110 informări şi consilieri individuale persoanelor care s-au adresat Centrului. În cadrul procesului de monitorizare a urgenţelor nonfatale datorate consumului de droguri, prin transmiterea de către Unităţile de Primiri Urgenţe a Fişei standard de înregistrare a urgenţelor medicale datorate consumului de droguri, în cursul anului 2013, au fost comunicate, de către U.P.U. Vâlcea, 9 de astfel de fişe, faţă de 22 în anul 2012", a precizat Ţârcomnicu.
De asemenea, mai spune aceasta, lunar C.P.E.C.A.Vâlcea monitorizează fenomenul şi evidenţa infracţionalităţii la regimul drogurilor, prin colectarea lunară a informaţiilor de la D.I.I.C.O.T. Vâlcea. Astfel, în cursul anului 2013 au fost înregistrate 18 cauze penale soluţionate, în cadrul cărora au fost cercetate 34 de persoane.
În cadrul C.P.E.C.A. Vâlcea funcţionează o reţea de 17 voluntari din rândul elevilor, studenţilor, medicilor, asistenţilor sociali, psihologilor etc. cu vârste cuprinse între 16 şi 40 de ani, 13 de sex feminin şi 4 de sex masculin, care participă la activităţile derulate de Centru pe plan judeţean.
În anul 2013, aceştia au participat la un număr de 20 de activităţi ale Centrului.
Sursa: AGERPRES